Receptajánló
Mediterrán pulykacomb cukkinis rizzsel

Hozzávalók: (4 személyre)
60-70 dkg. pulykacomb filé, bőr nélkül
25 dkg. pizza mozzarella
0,5 kg paradicsom
1 evőkanál Ketchup
só, kakukkfű, bazsalikom
kevés olíva olaj

A cukkinis rizshez:
1 zacskó gyors rizs
25 dkg cukkini
kevés olaj, vagy margarin
só, frissen őrölt bors
  Elkészítés:
A pulykacombból kb. 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, enyhén besózzuk őket, a paradicsomot felkarikázzuk, a mozzarellát 2-3 mm-es vastagságúra felszeleteljük.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olíva olajjal. Mindkét oldalán vékonyan bekenjük ketchup-pal a hússzeleteket és belefektetjük a tepsibe, szépen egymás mellé. Beborítjuk a mozzarella, majd a paradicsom karikákkal. Csöppet megsózzuk a paradicsom szeleteket is. Majd bőven megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal. Végül meglocsoljuk 2-3 evőkanál olíva olajjal. Betesszük a sütőbe, s közepes hőmérsékleten, kb. 180 fokon 40-50 percig, lefedés nélkül sütjük.

A rizst az előírásos módon megfőzzük. A zsenge cukkini két végét levágjuk, és héjástól felkarikázzuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, s roppanósra megpároljuk benne a cukkinit, enyhén megsózva, jól megborsozva. Hozzátesszük a főtt rizst a cukkinihoz és pár percig összemelegítjük.


 
  Vigyázat! Ha szárított kakukkfűvel vagy bazsalikommal készítjük, annak erőteljesebb az íze, tehát kevesebbet használjunk.

Ez a pikáns, zamatos fogás kiválóan illik a könnyed, gyümölcsös 2006-os Egri Cabernet Sauvignon borunkhoz.
 
 
   
   |   tovább