Receptajánló
Pácolt nyúl aszalt szilva mártással

Hozzávalók: (4 főre)
1,5 kg nyúlhús (combja, melle)
7,5 dl bor
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 „zöld csokor“ (3-3 szál petrezselyem, zellerzöld és kakukkfű összekötözve)
3 szem szegfűszeg
75 gr. vaj
1 evőkanál liszt
20 szem aszalt szilva
só, bors
  Előkészítés:
A vörösborból, a felszeletelt fokhagymából és hagymából, a zöld fűszernövényekből és a szegfűszegből készítsünk páclét. Forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük bele a feldarabolt nyúlhúst.

Elkészítés:
A vajat forrósítsuk fel a serpenyőben és futassuk meg benne a pácléből kivett húsdarabokat. Tányérra szedjük ki a húsokat, a serpenyőben maradt zsiradékhoz tegyük hozzá a lisztet, keverjük össze és öntsük fel a leszűrt páclével. Sózzuk meg, szórjuk meg őrölt borssal. Tegyük vissza a húsokat, és takaréklángon főzzük 45 percig. Adjuk hozzá az aszalt szilvákat, és főzzük további 15 percig.
Friss, főtt széles metélttel, vagy apró burgonyagombóccal (gnocchi) tálaljuk.

Ezzel a fogással pompással élvezhetik Birtokbor családunk 2000-es évjáratú Egri kékfrankosát.

 
     
 
   
   |   tovább